
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Bezglutenowe gofry i naleśniki 240g YUMMITY


Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.28 kg |
Kod kreskowy | 5902898829549 |
EAN | 5902898829549 |
Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ
Zostaw telefon |
Bezglutenowe gofry i naleśniki 240g
Uniwersalna mieszanka do przygotowania bezglutenowych naleśników lub gofrów.
Dzięki dużej zawartości mąki z quinoa mają wyjątkowy, lekko orzechowy aromat.
Odpowiednio dobrane składniki mieszanki i receptura przygotowana przez dietetyka to gwarancja udanych, pysznych i pełnowartościowych gofrów lub naleśników.
Mieszanka nie zawiera cukru – można je przygotować na słodko lub słono.
Z jednego opakowania przygotujesz 10 gofrów lub 9 naleśników.
Będzie to niebanalny i pełnowartościowy posiłek, który nie tylko urozmaici Twoją dietę, ale także dostarczy dużo błonnika, białka, magnezu i żelaza, zapewniając Ci dobre samopoczucie i uczucie sytości.
Składniki
mąka bezglutenowa (z komosy ryżowej (quinoa) 42%, kukurydzy, ryżu 27%)
sól morska jodowana
substancja spulchniająca: węglany sodu
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem: | |
---|---|
wartość energetyczna | 1473 kJ / 348 kcal |
tłuszcz | 4,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
węglowodany | 65 g |
w tym cukry | 1,0 g |
błonnik | 5,9 g |
białko | 9,7 g |
sól | 0,45 g |
potas | 326,1 mg (16%)* |
magnez | 104,6 mg (28%)* |
żelazo | 3,13 mg (22%)* |
cynk | 1,77 mg (18%)* |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia - Od temperatury otoczenia
2 jajka, 150 ml wody, 400 ml mleczka kokosowego
1. Do miski wbij jajka, dodaj wodę i mleczko kokosowe. Mieszaj mikserem na wysokich obrotach przez 1 minutę (do uzyskania lekko puszystej masy). Wsyp zawartość opakowania.
2. Jeśli przygotowujesz naleśniki na słodko dodaj 50 g cukru, a jeśli na wytrawnie dodaj 3 g soli oraz 5 g kurkumy. Całość miksuj na wolnych obrotach przez kolejną minutę.
3. Ciasto powinno mieć nieco rzadszą konsystencję niż tradycyjne ciasto naleśnikowe.
4. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Za pomocą głębokiej łyżki wylej około 1/9 masy, rozprowadzając ją po całej powierzchni patelni. Smaż, aż naleśnik sam zacznie odklejać się od patelni. Przewróć go na drugą stronę, smaż do delikatnego zazłocenia się powierzchni z obu stron.
Tip: Zamiast mleczka kokosowego, możesz użyć 400 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego. Dodaj również 1 łyżkę oleju roślinnego. W tej wersji przepisu nie dodawaj wody.
Inne - Od temperatury otoczenia
2 jajka, dodaj 100 ml wody, 400 ml mleczka kokosowego
1. Do miski wbij jajka, dodaj wodę i mleczko kokosowe. Mieszaj mikserem na wysokich obrotach przez 1 minutę (do uzyskania lekko puszystej masy). Wsyp mieszankę.
2. Jeśli przygotowujesz gofry na słodko dodaj 50 g cukru, a jeśli na wytrawnie dodaj 3 g soli oraz 5 g kurkumy. Całość miksuj na wolnych obrotach przez kolejną minutę.
3. Gdy ciasto na gofry będzie gotowe rozgrzej gofrownicę i za pomocą głębokiej łyżki wlej ciasto do formy. Piecz gofry do momentu uzyskania złotego koloru.
4. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Tip: Zamiast mleczka kokosowego, możesz użyć 350 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego. Dodaj również 1 łyżkę oleju roślinnego. W tej wersji przepisu nie dodawaj wody.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.
Przepisy
Gofrowe kanapki
30 min.
5 porcji
Przygotuj
- 1 opakowanie Naleśniki lub gofry
- 1 ogórek pokrojony w plastry
- 2 pomidory pokrojone w plastry
- 10 liści sałaty rzymskiej
- 5 większych plastrów twardego sera koziego lub owczego
- 5 łyżek serka kanapkowego
- 5 łyżek wegańskiego majonezu
- 5 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Tip: Pamiętaj, że do kanapki możesz użyć swoich ulubionych składników.
Przygotowanie
1. Gofry przygotuj wg bazowej instrukcji na opakowaniu, w wersji wytrawnej.
2. Połowę gotowych gofrów posmaruj majonezem i ułóż na nich wszystkie składniki - zaczynając i kończąc na sałacie. Pozostałe gofry posmaruj serkiem i połóż na wierzch.
3. Gofry przekrój w poprzek, tworząc trójkątne kanapki. W każdy trójkąt wbij wykałaczkę z połową pomidorka koktajlowego.
Wege roladki naleśnikowe
30 min.
40 sztuk
Przygotuj
- 1 opakowanie Naleśniki lub gofry
- 3 awokado dojrzałe
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki soku z cytryny
- 10 sztuk pomidorów suszonych
- 4 garści rukoli
- 1 papryka czerwona pokrojona w paski
- Sól do smaku
Przygotowanie
1. Wytrawne naleśniki przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu.
2. Dojrzałe awokado wydrąż ze skórki. Następnie zmiksuj je blenderem razem z obranym czosnkiem, suszonymi pomidorami oraz sokiem z cytryny. Dopraw solą do smaku.
3. Na usmażonych naleśnikach rozsmaruj pastę z awokado. Około 3 cm od brzegu naleśnika rozłóż paski papryki oraz rukolę. Zwiń naleśniki ciasno w rulon, a następnie pokrój je na około 4 cm kawałki.
|
|
|
|
|