• Bezglutenowe gofry i naleśniki 240g YUMMITY

9.95
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu od 1 do 5 dni
Cena przesyłki 16
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD 16
Paczkomaty InPost 16
Kurier InPost 16
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.28 kg

Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ

Zostaw telefon

Bezglutenowe gofry i naleśniki 240g


 

Uniwersalna mieszanka do przygotowania bezglutenowych naleśników lub gofrów.

Dzięki dużej zawartości mąki z quinoa mają wyjątkowy, lekko orzechowy aromat.

Odpowiednio dobrane składniki mieszanki i receptura przygotowana przez dietetyka to gwarancja udanych, pysznych i pełnowartościowych gofrów lub naleśników.

Mieszanka nie zawiera cukru – można je przygotować na słodko lub słono.

Z jednego opakowania przygotujesz 10 gofrów lub 9 naleśników.

Będzie to niebanalny i pełnowartościowy posiłek, który nie tylko urozmaici Twoją dietę, ale także dostarczy dużo błonnika, białka, magnezu i żelaza, zapewniając Ci dobre samopoczucie i uczucie sytości.

Zastosowanie:
Wszechstronne użycie w kuchni.
Mieszanka do przygotowania szybkich i zdrowych naleśników, gofrów i różnego rodzaju placuszków - nawet z owocami.
W zależności od preferencji mogą być w wersji słodkiej lub słonej.

Składniki

mąka bezglutenowa (z komosy ryżowej (quinoa) 42%, kukurydzy, ryżu 27%)
sól morska jodowana
substancja spulchniająca: węglany sodu

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem:
wartość energetyczna 1473 kJ / 348 kcal
tłuszcz 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
węglowodany 65 g
w tym cukry 1,0 g
błonnik 5,9 g
białko 9,7 g
sól 0,45 g
potas 326,1 mg (16%)*
magnez 104,6 mg (28%)*
żelazo 3,13 mg (22%)*
cynk 1,77 mg (18%)*

Instrukcje dotyczące przyrządzenia - Od temperatury otoczenia

Na naleśniki przygotuj:
2 jajka, 150 ml wody, 400 ml mleczka kokosowego

1. Do miski wbij jajka, dodaj wodę i mleczko kokosowe. Mieszaj mikserem na wysokich obrotach przez 1 minutę (do uzyskania lekko puszystej masy). Wsyp zawartość opakowania.
2. Jeśli przygotowujesz naleśniki na słodko dodaj 50 g cukru, a jeśli na wytrawnie dodaj 3 g soli oraz 5 g kurkumy. Całość miksuj na wolnych obrotach przez kolejną minutę.
3. Ciasto powinno mieć nieco rzadszą konsystencję niż tradycyjne ciasto naleśnikowe.
4. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Za pomocą głębokiej łyżki wylej około 1/9 masy, rozprowadzając ją po całej powierzchni patelni. Smaż, aż naleśnik sam zacznie odklejać się od patelni. Przewróć go na drugą stronę, smaż do delikatnego zazłocenia się powierzchni z obu stron.
Tip: Zamiast mleczka kokosowego, możesz użyć 400 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego. Dodaj również 1 łyżkę oleju roślinnego. W tej wersji przepisu nie dodawaj wody.

 

Inne - Od temperatury otoczenia

Na gofry przygotuj:
2 jajka, dodaj 100 ml wody, 400 ml mleczka kokosowego

1. Do miski wbij jajka, dodaj wodę i mleczko kokosowe. Mieszaj mikserem na wysokich obrotach przez 1 minutę (do uzyskania lekko puszystej masy). Wsyp mieszankę.
2. Jeśli przygotowujesz gofry na słodko dodaj 50 g cukru, a jeśli na wytrawnie dodaj 3 g soli oraz 5 g kurkumy. Całość miksuj na wolnych obrotach przez kolejną minutę.
3. Gdy ciasto na gofry będzie gotowe rozgrzej gofrownicę i za pomocą głębokiej łyżki wlej ciasto do formy. Piecz gofry do momentu uzyskania złotego koloru.
4. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Tip: Zamiast mleczka kokosowego, możesz użyć 350 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego. Dodaj również 1 łyżkę oleju roślinnego. W tej wersji przepisu nie dodawaj wody.

 

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.

Przepisy

Gofrowe kanapki
30 min.
5 porcji
Przygotuj
- 1 opakowanie Naleśniki lub gofry
- 1 ogórek pokrojony w plastry
- 2 pomidory pokrojone w plastry
- 10 liści sałaty rzymskiej
- 5 większych plastrów twardego sera koziego lub owczego
- 5 łyżek serka kanapkowego
- 5 łyżek wegańskiego majonezu
- 5 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Tip: Pamiętaj, że do kanapki możesz użyć swoich ulubionych składników.

Przygotowanie
1. Gofry przygotuj wg bazowej instrukcji na opakowaniu, w wersji wytrawnej.
2. Połowę gotowych gofrów posmaruj majonezem i ułóż na nich wszystkie składniki - zaczynając i kończąc na sałacie. Pozostałe gofry posmaruj serkiem i połóż na wierzch.
3. Gofry przekrój w poprzek, tworząc trójkątne kanapki. W każdy trójkąt wbij wykałaczkę z połową pomidorka koktajlowego.

Wege roladki naleśnikowe
30 min.
40 sztuk
Przygotuj
- 1 opakowanie Naleśniki lub gofry
- 3 awokado dojrzałe
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki soku z cytryny
- 10 sztuk pomidorów suszonych
- 4 garści rukoli
- 1 papryka czerwona pokrojona w paski
- Sól do smaku

Przygotowanie
1. Wytrawne naleśniki przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu.
2. Dojrzałe awokado wydrąż ze skórki. Następnie zmiksuj je blenderem razem z obranym czosnkiem, suszonymi pomidorami oraz sokiem z cytryny. Dopraw solą do smaku.
3. Na usmażonych naleśnikach rozsmaruj pastę z awokado. Około 3 cm od brzegu naleśnika rozłóż paski papryki oraz rukolę. Zwiń naleśniki ciasno w rulon, a następnie pokrój je na około 4 cm kawałki.

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
RABATY dla stałych klientów

Zarejestruj się , rób zakupy i otrzymaj rabat

Darmowa dostawa

Do 28 kg.przy zakupach powyżej 250 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem

Darmowa dostawa

Do 28 kg.przy zakupach powyżej 250 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem