• Bezglutenowe muffiny kokosowe 212g YUMMITY

14.98
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu od 1 do 5 dni
Cena przesyłki 16
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD 16
Paczkomaty InPost 16
Kurier InPost 16
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.26 kg

Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ

Zostaw telefon

Bezglutenowe muffiny kokosowe 212g

 

 

Bezglutenowe muffiny Yummity, to gotowa mieszanka do samodzielnego wypieku, w zaledwie 20 minut.

Niezwykle wartościowy i zdrowy deser na bazie mąki z amarantusa, bez dodatku skrobi ani innych oczyszczonych mąk, stanowiący doskonałe źródło błonnika, wapnia oraz żelaza.

Wyjątkowo aromatyczny smak, muffiny zawdzięczają użyciu wiórków kokosowych i wyłącznie naturalnego aromatu kokosowego.

Użyty w muffinach cukier kokosowy BIO, cechuje niższy indeks glikemiczny od powszechnie używanego zwykłego cukru.

Zastosowanie:
Wszechstronne użycie w kuchni jako słodki, ale zdrowy deser.
Doskonałe do przygotowania babeczek, ciast kokosowych z owocami i kremem oraz tortów.
Usmażone na patelni, idealnie sprawdzą się jako pyszne placuszki.

Składniki

mąka z amarantusa 53%
cukier kokosowy Bio* 28%
wiórki kokosowe 16%
naturalny aromat
substancja spulchniająca: węglany sodu
*28% składników pochodzenia rolniczego zostało wyprodukowanych zgodnie z zasadami produkcji ekologicznej

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem:
wartość energetyczna 1817 kJ / 433 kcal
tłuszcz 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,6 g
węglowodany 65 g
w tym cukry 25 g
błonnik 10 g
białko 8,9 g
sól 0,26 g
wapń 159,8 mg (20%)**
żelazo 4,65 mg (33%)**

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Instrukcje dotyczące przyrządzenia - Od temperatury otoczenia

Przygotuj:
2 jajka, 60 ml wody, 60 ml oleju, foremki do muffinek

1. Piekarnik rozgrzej do 200°C (góra-dół, bez termoobiegu). Foremkę nasmaruj olejem.
2. Do miski wbij jajka, dodaj wodę oraz olej, a następnie miksuj przez minutę.
3. Wsyp mieszankę i miksuj całość przez kolejną minutę.
4. Ciasto rozlej do 1/2 wysokości foremek, włóż do piekarnika i piecz przez około 15 minut.

Tip: Dla wzbogacenia smaku muffin użyj rozpuszczonego oleju kokosowego.

 

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.

Przepisy

Kokosowe placuszki
15 min.
20 szt.
Przygotuj
- 1 opakowanie Muffiny Kokos
- 100 g świeżego ananasa pokrojonego w małą kostkę
- 1/2 łyżeczki oleju

Przygotowanie
1. Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji.
2. Dodaj ananasa i dokładnie wymieszaj z masą.
3. Rozgrzej patelnię, dodaj 1/2 łyżeczki oleju.
4. Nakładaj placuszki łyżką. Smaż z obu stron po około 3 minuty, bez dodawania kolejnych porcji tłuszczu.

Ciasto kokosowe
15 min.
Ø 23 cm
Przygotuj
- 1 opakowanie Muffiny Kokos
- 400 ml mleczka kokosowego 20 - 22% tłuszczu, mocno schłodzonego
- 3 łyżki ksylitolu
- 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
- 4 łyżki wiórek kokosowych
- Dowolne świeże owoce i orzechy

Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu.
2. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem. Równomiernie wylej ciasto. Piecz ok. 10 min. lub do tzw. suchego patyczka. Ostudź.
3. Twardą część mleczka kokosowego ubij mikserem. Pod koniec dodaj ksylitol i sok z limonki. Do ubitej masy dodaj wiórki i delikatnie wymieszaj łyżką.
4. Na ostudzony spód ciasta wyłóż masę kokosową, dodaj dowolne orzechy i świeże owoce. Schłodź ok. 2 godziny w lodówce.

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
RABATY dla stałych klientów

Zarejestruj się , rób zakupy i otrzymaj rabat

Darmowa dostawa

Do 28 kg.przy zakupach powyżej 250 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem

Darmowa dostawa

Do 28 kg.przy zakupach powyżej 250 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem