
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Bezglutenowe muffiny kokosowe 212g YUMMITY


Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.26 kg |
Kod kreskowy | 5902898829624 |
EAN | 5902898829624 |
Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ
Zostaw telefon |
Bezglutenowe muffiny kokosowe 212g
Bezglutenowe muffiny Yummity, to gotowa mieszanka do samodzielnego wypieku, w zaledwie 20 minut.
Niezwykle wartościowy i zdrowy deser na bazie mąki z amarantusa, bez dodatku skrobi ani innych oczyszczonych mąk, stanowiący doskonałe źródło błonnika, wapnia oraz żelaza.
Wyjątkowo aromatyczny smak, muffiny zawdzięczają użyciu wiórków kokosowych i wyłącznie naturalnego aromatu kokosowego.
Użyty w muffinach cukier kokosowy BIO, cechuje niższy indeks glikemiczny od powszechnie używanego zwykłego cukru.
Składniki
mąka z amarantusa 53%
cukier kokosowy Bio* 28%
wiórki kokosowe 16%
naturalny aromat
substancja spulchniająca: węglany sodu
*28% składników pochodzenia rolniczego zostało wyprodukowanych zgodnie z zasadami produkcji ekologicznej
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem: | |
---|---|
wartość energetyczna | 1817 kJ / 433 kcal |
tłuszcz | 13 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,6 g |
węglowodany | 65 g |
w tym cukry | 25 g |
błonnik | 10 g |
białko | 8,9 g |
sól | 0,26 g |
wapń | 159,8 mg (20%)** |
żelazo | 4,65 mg (33%)** |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia - Od temperatury otoczenia
2 jajka, 60 ml wody, 60 ml oleju, foremki do muffinek
1. Piekarnik rozgrzej do 200°C (góra-dół, bez termoobiegu). Foremkę nasmaruj olejem.
2. Do miski wbij jajka, dodaj wodę oraz olej, a następnie miksuj przez minutę.
3. Wsyp mieszankę i miksuj całość przez kolejną minutę.
4. Ciasto rozlej do 1/2 wysokości foremek, włóż do piekarnika i piecz przez około 15 minut.
Tip: Dla wzbogacenia smaku muffin użyj rozpuszczonego oleju kokosowego.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.
Przepisy
Kokosowe placuszki
15 min.
20 szt.
Przygotuj
- 1 opakowanie Muffiny Kokos
- 100 g świeżego ananasa pokrojonego w małą kostkę
- 1/2 łyżeczki oleju
Przygotowanie
1. Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji.
2. Dodaj ananasa i dokładnie wymieszaj z masą.
3. Rozgrzej patelnię, dodaj 1/2 łyżeczki oleju.
4. Nakładaj placuszki łyżką. Smaż z obu stron po około 3 minuty, bez dodawania kolejnych porcji tłuszczu.
Ciasto kokosowe
15 min.
Ø 23 cm
Przygotuj
- 1 opakowanie Muffiny Kokos
- 400 ml mleczka kokosowego 20 - 22% tłuszczu, mocno schłodzonego
- 3 łyżki ksylitolu
- 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
- 4 łyżki wiórek kokosowych
- Dowolne świeże owoce i orzechy
Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu.
2. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem. Równomiernie wylej ciasto. Piecz ok. 10 min. lub do tzw. suchego patyczka. Ostudź.
3. Twardą część mleczka kokosowego ubij mikserem. Pod koniec dodaj ksylitol i sok z limonki. Do ubitej masy dodaj wiórki i delikatnie wymieszaj łyżką.
4. Na ostudzony spód ciasta wyłóż masę kokosową, dodaj dowolne orzechy i świeże owoce. Schłodź ok. 2 godziny w lodówce.
|
|
|
|
|