
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Bezglutenowy spód do pizzy 155g YUMMITY




Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Waga | 0.25 kg |
Kod kreskowy | 5902898829525 |
EAN | 5902898829525 |
Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ
Zostaw telefon |
Bezglutenowy spód do pizzy 155g
Od dziś pizza nie musi być traktowana jak okazjonalny fast food, ponieważ pizza w wydaniu Yummity to nie tylko smak i chrupkość, którą w pizzy uwielbiasz, to też pełnowartościowy i bezglutenowy posiłek.
Swój unikalny smak i wysoką wartość odżywczą zawdzięcza pełnoziarnistym mąkom jak mąka z sorgo i komosy ryżowej oraz naturalnemu, bezglutenowemu zakwasowi ryżowemu, który dodatkowo wspomaga prawidłową pracę jelit.
Składniki
mąka bezglutenowa z sorgo 59%
mąka z komosy ryżowej (quinoa)
mąka gryczana biała
zakwas ryżowy w proszku (mąka ryżowa)
drożdże suszone
błonnik Psyllium (babka jajowata)
błonnik ziemniaczany
sól morska jodowana
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem: | |
---|---|
wartość energetyczna | 1483 kJ / 351 kcal |
tłuszcz | 3,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
węglowodany | 62 g |
w tym cukry | 2,0 g |
błonnik | 11 g |
białko | 12 g |
sól | 1,9 g |
magnez | 108,8 mg (29%)* |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia - Od temperatury otoczenia
3 łyżki oleju i 160 ml wody o temperaturze 27°C
1. Mieszankę, olej i wodę wymieszaj w misce do uzyskania jednolitej masy (lekko klejącej się do rąk).
2. Miskę przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 20 minut.
3. Nagrzej piekarnik do 250°C i przygotuj ulubione składniki.
4. Ciasto wyłóż na papier do pieczenia i przykryj je drugą warstwą papieru. Rozwałkuj ciasto na placek o grubości ok 2 mm. Zdejmij wierzchnią warstwę papieru.
5. Posmaruj placek sosem pomidorowym, posyp serem i dodaj ulubione składniki.
6. Pizzę razem z papierem przełóż na rozgrzaną blachę. Piecz przez ok. 7 minut i 30 sekund, na najniższej półce piekarnika.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.
Przepisy
Mini pizze z patelni
35 min.
3 mini pizze
Przygotuj
- 1 opakowanie Spód do pizzy
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 160 ml wody o temp. 27°C
- Ulubione składniki na pizzę
Przygotowanie
1. Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu. Odstaw do wyrośnięcia.
2. Podziel ciasto na 3 równe części. Każdą z nich rozwałkuj na pergaminie, na placki o średnicy około 21 cm.
3. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, a następnie ostrożnie odklej placek od pergaminu i przenieś na rozgrzaną patelnię. Smaż 5 minut pod przykryciem, na średnim ogniu.
4. Przekręć placek na drugą stronę, posmaruj go sosem pomidorowym, posyp serem i dodaj ulubione składniki. Smaż przez 3-5 minuty, pod przykryciem, aż ser się roztopi.
Grissini
35 min.
15 paluchów
Przygotuj
- 1 opakowanie Spód do pizzy
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 160 ml wody o temp. 27°C
- Ulubione zioła, sól
Przygotowanie
1. Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu. Odstaw do wyrośnięcia.
2. Urywaj po kawałku ciasta i każdy rozwałkuj dłońmi na paluchy o grubości palca. Paluchy posmaruj delikatnie olejem, posyp ulubionymi ziołami i odrobiną soli.
3. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Grissini smaż przez około 15 minut, bez przykrycia, od czasu do czasu przewracając je na drugą stronę, aż nabiorą chrupkości i zarumienią się.
|
|
|
|
|