• Bezglutenowy spód do pizzy 155g YUMMITY

10.59
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu od 1 do 5 dni
Cena przesyłki 16
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD 16
Paczkomaty InPost 16
Kurier InPost 16
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.25 kg

Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ

Zostaw telefon

Bezglutenowy spód do pizzy 155g


 

Od dziś pizza nie musi być traktowana jak okazjonalny fast food, ponieważ pizza w wydaniu Yummity to nie tylko smak i chrupkość, którą w pizzy uwielbiasz, to też pełnowartościowy i bezglutenowy posiłek.

Swój unikalny smak i wysoką wartość odżywczą zawdzięcza pełnoziarnistym mąkom jak mąka z sorgo i komosy ryżowej oraz naturalnemu, bezglutenowemu zakwasowi ryżowemu, który dodatkowo wspomaga prawidłową pracę jelit.

Zastosowanie:
Chrupiący spód do pizzy. Idealne do przygotowania szybkich, zdrowych i smacznych przekąsek takich jak grissini, focacci czy mini pizzerek np. z patelni.

Składniki

mąka bezglutenowa z sorgo 59%
mąka z komosy ryżowej (quinoa)
mąka gryczana biała
zakwas ryżowy w proszku (mąka ryżowa)
drożdże suszone
błonnik Psyllium (babka jajowata)
błonnik ziemniaczany
sól morska jodowana

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem:
wartość energetyczna 1483 kJ / 351 kcal
tłuszcz 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
węglowodany 62 g
w tym cukry 2,0 g
błonnik 11 g
białko 12 g
sól 1,9 g
magnez 108,8 mg (29%)*

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Instrukcje dotyczące przyrządzenia - Od temperatury otoczenia

Przygotuj:
3 łyżki oleju i 160 ml wody o temperaturze 27°C

1. Mieszankę, olej i wodę wymieszaj w misce do uzyskania jednolitej masy (lekko klejącej się do rąk).
2. Miskę przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 20 minut.
3. Nagrzej piekarnik do 250°C i przygotuj ulubione składniki.
4. Ciasto wyłóż na papier do pieczenia i przykryj je drugą warstwą papieru. Rozwałkuj ciasto na placek o grubości ok 2 mm. Zdejmij wierzchnią warstwę papieru.
5. Posmaruj placek sosem pomidorowym, posyp serem i dodaj ulubione składniki.
6. Pizzę razem z papierem przełóż na rozgrzaną blachę. Piecz przez ok. 7 minut i 30 sekund, na najniższej półce piekarnika.

 

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.

 

Przepisy


Mini pizze z patelni
35 min.
3 mini pizze
Przygotuj
- 1 opakowanie Spód do pizzy
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 160 ml wody o temp. 27°C
- Ulubione składniki na pizzę

Przygotowanie
1. Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu. Odstaw do wyrośnięcia.
2. Podziel ciasto na 3 równe części. Każdą z nich rozwałkuj na pergaminie, na placki o średnicy około 21 cm.
3. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, a następnie ostrożnie odklej placek od pergaminu i przenieś na rozgrzaną patelnię. Smaż 5 minut pod przykryciem, na średnim ogniu.
4. Przekręć placek na drugą stronę, posmaruj go sosem pomidorowym, posyp serem i dodaj ulubione składniki. Smaż przez 3-5 minuty, pod przykryciem, aż ser się roztopi.

Grissini
35 min.
15 paluchów
Przygotuj
- 1 opakowanie Spód do pizzy
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 160 ml wody o temp. 27°C
- Ulubione zioła, sól

Przygotowanie
1. Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu. Odstaw do wyrośnięcia.
2. Urywaj po kawałku ciasta i każdy rozwałkuj dłońmi na paluchy o grubości palca. Paluchy posmaruj delikatnie olejem, posyp ulubionymi ziołami i odrobiną soli.
3. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Grissini smaż przez około 15 minut, bez przykrycia, od czasu do czasu przewracając je na drugą stronę, aż nabiorą chrupkości i zarumienią się.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
RABATY dla stałych klientów

Zarejestruj się , rób zakupy i otrzymaj rabat

Darmowa dostawa

Do 28 kg.przy zakupach powyżej 250 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem

Darmowa dostawa

Do 28 kg.przy zakupach powyżej 250 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem