
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Brownie bezglutenowe 275 g.-YUMMITY/LIVITY


Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.35 kg |
Kod kreskowy | 5902898829600 |
EAN | 5902898829600 |
Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ
Zostaw telefon |
Bezglutenowe brownie 275 g
- Bezglutenowe
- Bez dodatku skrobi
- Bez laktozy
- Czysta etykieta
- Źródło błonnika, żelaza, magnezu i wapnia
Bezglutenowe brownie to gotowa mieszanka do samodzielnego wypieku mocno czekoladowego ciasta.
Niezwykle wartościowy deser, którego skład oparty jest o cukier kokosowy BIO, który cechuje niższy indeks glikemiczny od powszechnie używanego białego cukru oraz o mąkę z amarantusa pochodzącą z Peru, którą wyróżnia subtelny smak i aromat. Wysoka zawartość błonnika, przy jednoczesnym braku skrobi, pozytywnie wpływa na utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi, prawidłowej pracy jelit i daje uczucie sytości na dłużej.
Brownie Yummity wyróżnia bogactwo żelaza, które wspomaga prawidłową produkcję czerwonych krwinek, pracę układu odpornościowego i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia. Ponadto jest źródłem wapnia, które korzystnie wpływa na układ kostny oraz magnezu i żelaza pozytywnie wpływających na prawidłowy poziom energii, zmniejszenie zmęczenia i znużenia.
Składniki
cukier kokosowy Bio* 52%
mąka z amarantusa 32%
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu alkalizowane 13%
substancja spulchniająca: węglany sodu
*53% składników pochodzenia rolniczego zostało wyprodukowanych zgodnie z zasadami produkcji ekologicznej
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem: | |
---|---|
wartość energetyczna | 1544 kJ / 365 kcal |
tłuszcz | 3,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g |
węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 47 g |
błonnik | 4,5 g |
białko | 8,2 g |
sól | 0,60 g |
wapń | 356,1 mg (45%)** |
magnez | 104,1 mg (28%)** |
żelazo | 7,8 mg (56%)** |
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Przygotuj:
- 3 jaja
- 100 ml oleju
- 110 ml mleka kokosowego
- blachę 24 cm x 24 cm
- Piekarnik nagrzej do temperatury 180 °C (góra-dół, bez termoobiegu). Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
- Do miski wbij jajka, dodaj mleko kokosowe, olej i miksuj przez 1 minute. Wsyp mieszankę i całość miksuj przez kolejna minute.
- Masę wylej do formy i piecz około 35 - 40 minut.
TIP: Dla wzbogacenia smaku brownie, do surowego ciasta możesz dodać kawałki gorzkiej czekolady.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.
Przepisy
Deser czekoladowy
50 min. + chłodzenie
5-10 porcji
Przygotuj
- 1 opakowanie Ciasto brownie
- 400 ml mleczka kokosowego 20-22% tłuszczu, mocno schłodzonego
- 3 łyżki ksylitolu
- 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
- 4 łyżki wiórek kokosowych
- Dowolne świeże owoce i orzechy
- Pucharki do lodów
Przygotowanie
1. Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu i upiecz. Ostudź.
2. Twardą część mleczka kokosowego ubij mikserem. Pod koniec dodaj ksylitol i sok z limonki. Do ubitej masy dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj całość łyżką. Włóż na 1 godzinę do lodówki.
3. Ostudzone ciasto brownie rozkrusz w misce.
4. Do pucharków na przemian wkładaj pokruszone brownie, masę kokosową, orzechy i owoce.
5. Ilość porcji uzależniona będzie od wielkości serwowanych deserków.
Czekoladowe muffinki
20 min.
13 sztuk
Przygotuj
- 1 opakowanie Ciasto brownie
- 100 ml oleju
- 100 ml wody
- 13 foremek na babeczki
Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzej do 200°C (góra - dół). Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu.
2. Ciasto przelej równomiernie do foremek na babeczki.
3. Piecz przez około 15 minut. Ciasto jest gotowe, gdy włożona do niego wykałaczka pozostaje sucha.
|
|
|
|
|