• Brownie bezglutenowe 275 g.-YUMMITY/LIVITY

Symbol: 2239

Brownie bezglutenowe  275 g.-YUMMITY/LIVITY

Czas realizacji dostępny
15.92
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu od 1 do 5 dni
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier DPD 15
Poczta Polska 15
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.35 kg

Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ

Zostaw telefon

Bezglutenowe brownie 275 g

  • Bezglutenowe
  • Bez dodatku skrobi
  • Bez laktozy
  • Czysta etykieta
  • Źródło błonnika, żelaza, magnezu i wapnia

Bezglutenowe brownie to gotowa mieszanka do samodzielnego wypieku mocno czekoladowego ciasta.

Niezwykle wartościowy deser, którego skład oparty jest o cukier kokosowy BIO, który cechuje niższy indeks glikemiczny od powszechnie używanego białego cukru oraz o mąkę z amarantusa pochodzącą z Peru, którą wyróżnia subtelny smak i aromat. Wysoka zawartość błonnika, przy jednoczesnym braku skrobi, pozytywnie wpływa na utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi, prawidłowej pracy jelit i daje uczucie sytości na dłużej.

Brownie Yummity wyróżnia bogactwo żelaza, które wspomaga prawidłową produkcję czerwonych krwinek, pracę układu odpornościowego i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia. Ponadto jest źródłem wapnia, które korzystnie wpływa na układ kostny oraz magnezu i żelaza pozytywnie wpływających na prawidłowy poziom energii, zmniejszenie zmęczenia i znużenia.

SKŁADNIKI :

Cukier kokosowy BIO* 52 %, mąka z amarantusa 32 %, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu alkalizowane 13 %, substancja spulchniająca: węglany sodu.
*53 % składników pochodzenia rolniczego zostało wyprodukowanych zgodnie z zasadami produkcji ekologicznej.

Produkt może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Masa netto:  275 g

WARTOŚCI  ODŻYWCZE :

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna 1566 kJ / 371 kcal
tłuszcz 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
węglowodany 72 g
w tym cukry 43 g
błonnik 6,5 g
białko 7,7 g
sól 0,39 g
wapń 217,1 mg ( 27 %)**
magnez 85,4 mg (23 %)**
żelazo 7,8 mg (56 %)**

** DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

Przygotuj:

  • 3 jaja
  • 100 ml oleju
  • 110 ml mleka kokosowego
  • blachę 24 cm x 24 cm
  1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 °C (góra-dół, bez termoobiegu). Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Do miski wbij jajka, dodaj mleko kokosowe, olej i miksuj przez 1 minute. Wsyp mieszankę i całość miksuj przez kolejna minute.
  3. Masę wylej do formy i piecz około 35 - 40 minut.

TIP: Dla wzbogacenia smaku brownie, do surowego ciasta możesz dodać kawałki gorzkiej czekolady.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
RABATY dla stałych klientów

Zarejestruj się , rób zakupy i otrzymaj rabat

Darmowa dostawa

Do 28 kg.przy zakupach powyżej 250 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem

Darmowa dostawa

Do 28 kg.przy zakupach powyżej 250 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem