
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Danie w stylu peruwiańskim 180g YUMMITY




Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.25 kg |
Kod kreskowy | 5902898829501 |
EAN | 5902898829501 |
Zostaw telefon |
Danie w stylu peruwiańskim 180g
To unikalna, bezglutenowa kompozycja na bazie pochodzących z Peru superfoods takich jak quinoa i amarantus, z suszonymi warzywami oraz autentycznymi przyprawami nadającymi daniu niepowtarzalny peruwiański smak.
To pełnowartościowe danie, do przygotowania w zaledwie 15 minut, które dostarczy organizmowi potrzebnej energii, a także białka, błonnika i magnezu co skutecznie wyeliminuje uczucie zmęczenia, pozytywnie wpłynie na pracę jelit i mięśni.
Składniki
ryż brązowy 44%
komosa ryżowa biała (quinoa) 30%
ziarno amarantusa
pomidory suszone w płatkach 4,4%
cebula suszona w płatkach
papryka słodka mielona
czosnek suszony w płatkach
marchewka suszona w kawałkach
sól morska jodowana
korzeń pietruszki suszony w kawałkach
suszony por w kawałkach
przyprawy
zioła
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem: | |
---|---|
wartość energetyczna | 1463 kJ / 347 kcal |
tłuszcz | 4,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g |
węglowodany | 61 g |
w tym cukry | 13 g |
błonnik | 9,5 g |
białko | 11 g |
sól | 1,3 g |
magnez | 150,6 mg (40%)* |
żelazo | 5,27 mg (38%)* |
mangan | 2,64 mg (132%)* |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Gotować - Od temperatury otoczenia
2. Wsyp mieszankę i podsmaż przez 30 sekund.
3. Dolej 500 ml gorącej wody.
4. Gotuj przez 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
Wedle gustu dopraw solą lub pieprzem. Udekoruj świeżą kolendrą.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.
Przepisy
Zupa z Peru
20 min.
4 porcje
Przygotuj
- 1 opakowanie Danie w stylu peruwiańskim
- 50 g pora pokrojonego na kawałki
- 40 g marchwi pokrojonej na kawałki
- 70 g kalafiora pokrojonego na kawałki
- 250 ml passaty pomidorowej
- 2 łyżki wegańskiego zamiennika śmietanki (opcjonalnie)
- 2 l wody
- Sól do smaku
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 2 łyżki natki pietruszki drobno pokrojonej
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
Przygotowanie
1. Wsyp mieszankę dania w stylu peruwiańskim i podsmaż przez 30 sekund, ciągle mieszając.
2. Dolej 2 litry wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 15 min. na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
3. Pod koniec gotowania dodaj passatę pomidorową. Dopraw solą i wegańskim zamiennikiem śmietanki.
4. Zupę podawaj z natką pietruszki i odrobiną oliwy.
Sałatka z Peru
20 min.
4 porcje
Przygotuj
- 1 opakowanie Danie w stylu peruwiańskim
- 100 g szpinaku baby
- 8 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 5 sztuk suszonych pomidorów pokrojonych na paseczki
- 1/2 awokado Hass pokrojonego w kostkę
- 5 łyżek miodowego sosu winegret
- 2 garści orzechów nerkowca podprażonych na suchej patelni
Przygotowanie
1. Danie w stylu peruwiańskim przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu, a następnie ostudź.
2. Do dużej miski włóż pozostałe składniki. Polej całość sosem winegret i dokładnie wymieszaj.
3. Sałatkę podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Tip: Dla urozmaicenia smaku możesz dodać pestki granatu.
|
|
|
|
|