
-
-
Koszyk jest pustySuma Netto 0Suma Brutto 0
-
Glony Kombu 70 g- Dasima


20.10
Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.1 kg |
Kod kreskowy | 8809059293393 |
EAN | 8809059293393 |
Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ
Zostaw telefon |
Kombu (konbu) to jadalne glony (wodorosty) morskie szeroko stosowane w kuchni japońskiej oraz koreańskiej.
Są podstawowym składnikiem dashi – japońskiego bulionu wykorzystywanego do zupy miso.
Sprzedawane są w postaci wysuszonej i po namoczeniu lub gotowaniu mogą być spożywane surowe lub stanowić część konkretnego dania.
Można je stosować do tradycyjnych azjatyckich potraw, lecz również do polskich bigosów, sałatek czy choćby na kanapkę zastępując zieleninę.
Szerokie stosowanie glonów morskich ma swoją podstawę w ich walorach zdrowotnych, gdyż są one źródłem witamin (A, B, C, E, K, PP), minerałów (wapń, żelazo, jod, sód, miedź, cynk, kobalt), wysoko przyswajalnego białka oraz błonnika pokarmowego.
Skład: Suszone wodorosty kombu.
|
|
|
|
|