
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Grzyby Shitake Ajitsuke w słodkiej zalewie 500g


Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 1.1 kg |
Kod kreskowy | 5902633080136 |
EAN | 5902633080136 |
Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ
Zostaw telefon |
Grzyby Shiitake Ajitsuke w słodkiej zalewie z sosu sojowego, połówki, 500 g.
Marynowane na słodko grzyby Shiitake to idealny składnik sushi, sałatek w stylu orientalnym lub jako osobna przekąska.
Stosowane do zup bulionowych w stylu chińskim lub japońskim (ramen, miso, dashi).
Mięsistość a zarazem kruchość grzybów Shiitake sprawia, że dodane do potrawy staną się jej ciekawym urozmaiceniem, tudzież wiodącym składnikiem.
Posiadają właściwości prozdrowotne - są doskonałym źródłem żelaza i selenu, a także łatwo przyswajalnego białka, błonnika i witaminy C.
Badania potwierdziły, że grzyby Shiitake obniżają poziom cholesterolu, wpływają korzystnie na ciśnienie krwi oraz wzmocnienie układu odpornościowego.
Grzyby Shiitake to najstarsze grzyby hodowane przez człowieka, w Azji uprawiane i cenione są od tysięcy lat.
W Japonii znane pod nazwą twardnik japoński, a w Polsce kojarzone pod nazwą Poku lub Ta-Ke.
Rosną na drzewach Shii, dzięki czemu zawdzięczają nazwę Shiitake.
|
|
|
|
|