• Kanpyo Ajitsuke - tykwa gotowana 1kg

33.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu od 1 do 5 dni
Cena przesyłki 16
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD 16
Paczkomaty InPost 16
Kurier InPost 16
Dostępność Mało
Waga 1.1 kg

Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ

Zostaw telefon

Kanpyo to pocięta w długie paski i wysuszona tykwa fukubu (Lagenaria siceraria).

To jednoroczna roślina z rodziny dyniowatych pochodząca z Afryki. Jednakże od 300 lat jest popularnym warzywem w Japonii i uprawia się ją w rejonie Kansai.

Ajitsuke Kanpyo to dynia duszona w słodkim sosie z sosu sojowego i wina ryżowego Mirin.

Jest popularnym składnikiem roladek sushi.

Mocne paski można też wykorzystać do przewiązywania jedzenia podawanego w formie sakiewek, paczuszek czy roladek.

Fantastycznie przełamuje smak ryby, awokado lub wasabi.

Polecamy stosować razem, lub naprzemiennie z rzodkwią japońską.

Skład: kanpyo (tykwa), woda, syrop słodowy z jęczmienia, cukier, sos sojowy (soja, pszenica, woda, sól), mirin (słodkie wino ryżowe), barwnik (karmel), sól, wzmacniacz smaku (glutaminian sodu).

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
RABATY dla stałych klientów

Zarejestruj się , rób zakupy i otrzymaj rabat

Darmowa dostawa

Do 28 kg.przy zakupach powyżej 250 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem

Darmowa dostawa

Do 28 kg.przy zakupach powyżej 250 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem