
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Kanpyo Ajitsuke - tykwa gotowana 1kg


Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 1.1 kg |
Kod kreskowy | 5904259300186 |
EAN | 5904259300186 |
Zostaw telefon |
Kanpyo to pocięta w długie paski i wysuszona tykwa fukubu (Lagenaria siceraria).
To jednoroczna roślina z rodziny dyniowatych pochodząca z Afryki. Jednakże od 300 lat jest popularnym warzywem w Japonii i uprawia się ją w rejonie Kansai.
Ajitsuke Kanpyo to dynia duszona w słodkim sosie z sosu sojowego i wina ryżowego Mirin.
Jest popularnym składnikiem roladek sushi.
Mocne paski można też wykorzystać do przewiązywania jedzenia podawanego w formie sakiewek, paczuszek czy roladek.
Fantastycznie przełamuje smak ryby, awokado lub wasabi.
Polecamy stosować razem, lub naprzemiennie z rzodkwią japońską.
Skład: kanpyo (tykwa), woda, syrop słodowy z jęczmienia, cukier, sos sojowy (soja, pszenica, woda, sól), mirin (słodkie wino ryżowe), barwnik (karmel), sól, wzmacniacz smaku (glutaminian sodu).
|
|
|
|
|