
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Muffiny wiśniowe z nasionami chia 205 g.-YUMMITY/LIVITY




Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.3 kg |
Kod kreskowy | 5902898829563 |
EAN | 5902898829563 |
Zostaw telefon |
Bezglutenowe muffiny wiśniowe z nasionami chia 205 g
- Bezglutenowe
- Bez dodatku skrobi
- Bez laktozy
- Czysta etykieta
- Źródło błonnika, żelaza i wapnia
- Gotowe w 15 minut
Bezglutenowe Muffiny Yummity, to gotowa mieszanka do samodzielnego wypieku, w zaledwie 15 minut. Niezwykle wartościowy i zdrowy deser na bazie mąki z amarantusa, bez dodatku skrobi ani innych oczyszczonych mąk, stanowiący doskonałe źródło błonnika.
Użyty w muffinach cukier kokosowy BIO, cechuje niższy indeks glikemiczny od powszechnie używanego zwykłego cukru. Za sprawą tego unikalnego składu, Muffiny Yummity sprzyjają utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi, prawidłowej pracy jelit i dają uczucie sytości na dłużej. Ponadto ok. 4 Muffiny Yummity pokrywają, aż ćwierć dziennego zapotrzebowania na wapń, którego prawidłowy poziom w organizmie sprzyja utrzymaniu zdrowych kości i zębów, a także blisko 1/3 zapotrzebowania na żelazo, co wspomaga prawidłową produkcję czerwonych krwinek, pracę układu odpornościowego i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Wyjątkowo aromatyczny smak, muffiny zawdzięczają użyciu liofilizowanych wiśni, które zachowują niemal w 100% witamy i smak w stosunku do wiśni surowych i dodatkowi wyłącznie naturalnego aromatu wiśniowego.
Składniki:
- mąka z amarantusa 54%
- cukier kokosowy Bio* 34%
- nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica)- chia 4,8%
- wiśnie liofilizowane 3,9%
- naturalny aromat
- substancja spulchniająca: węglany sodu
- *35% składników pochodzenia rolniczego zostało wyprodukowanych zgodnie z zasadami produkcji ekologicznej
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna | 1597 kJ / 378 kcal |
tłuszcz | 5,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
węglowodany | 69 g |
w tym cukry | 31 g |
błonnik | 7,2 g |
białko | 9,0 g |
sól | 0,28 g |
wapń | 203, 6 mg ( 25 %)** |
żelazo | 4,53 mg ( 32 %)** |
** DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Sposób przygotowania:
PRZYGOTUJ:
- 2 jaja
- 60 ml oleju
- 60 ml wody
- foremki do muffinek
- Piekarnik nagrzej do temperatury 200 °C (góra-dół, bez termoobiegu). Foremkę nasmaruj olejem.
- Do miski wbij jajka, dodaj wode, olej i miksuj przez 1 minute.
- Wsyp mieszankę i całość miksuj przez kolejna minute.
- Ciasto rozlej do 1/2 wysokości foremek i piecz przez około 15 minut.
TIP: Dla wzbogacenia smaku muffin użyj rozpuszczonego oleju kokosowego.
Deser z galaretki mango
20 min.
6 porcji
Przygotuj
- 1 opakowanie Muffiny Wiśnia
- 400 ml mleczka kokosowego 20-22% tłuszczu, mocno schłodzonego
- 3 łyżki ksylitolu lub dowolnego cukru
- 850 g pulpy z mango bez cukru
- 1 łyżka agar agar
- 1 kostka gorzkiej czekolady do dekoracji
- Pucharki do deserów
Przygotowanie
1. Muffiny przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu. Ostudź je, a następnie pokrój każdą z nich na 4 części.
2. Agar agar rozpuść w 20 ml wody i dodaj do garnka z pulpą z mango. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Masę rozlej do pucharków. Ostudź.
3. Twardą część mleczka kokosowego ubij mikserem. Pod koniec ubijania dodaj ksylitol lub inny cukier. Ubitą masę wstaw do lodówki do czasu serwowania deseru.
4. Gdy galaretka stężeje, wrzuć po 6 cząstek muffinek do każdego pucharka, zalej ubitą pianką z mleczka kokosowego i udekoruj startą na tarce czekoladą.
Ciasto z wiśniami i czekoladą
35 min.
10 porcji
Przygotuj
- 1 opakowanie Muffiny Wiśnia
- 50 g gorzkiej czekolady
- Forma do pieczenia: 25x11x7 cm
Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzej do 200°C (góra - dół). Ciasto przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu - nie piecz.
2. Czekoladę pokrój w drobną kostkę, a następnie dodaj ją do ciasta i wymieszaj całość łyżką.
3. Ciasto przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piecz przez około 30 minut. Ciasto jest gotowe, gdy włożona do niego wykałaczka pozostaje sucha.
5. Ciasto krój po wystudzeniu.
|
|
|
|
|