-
Pizza mix-Bezglutenowy spód do pizzy na naturalnym zakwasie 165 g.-YUMMITY/LIVITY


Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Waga | 0.2 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902898823813 |
Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ
Zostaw telefon |
Bezglutenowy spód do pizzy na naturalnym zakwasie 165 g
- Bezglutenowa
- Bez dodatku skrobi
- Wysoka zawartość błonnika
- Źródło białka i magnezu
- Odpowiednia dla wegan
Od dziś pizza nie musi być traktowana jak okazjonalny fast food, ponieważ pizza w wydaniu Yummity to nie tylko smak i chrupkość, którą w pizzy uwielbiasz, to też pełnowartościowy i bezglutenowy posiłek.
Pizza Yummity obfituje w błonnik, który sprzyja prawidłowej pracy jelit i uczuciu sytości, jednocześnie nie zawiera dodatku skrobi, co pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi. Ponadto stanowi doskonałe źródło białka i magnezu, który wpływa na prawidłową pracę naszego mózgu, odpowiedni poziom koncentracji i energii.
Swój unikalny smak i wysoką wartość odżywczą zawdzięcza pełnoziarnistym mąkom jak mąka z sorgo i komosy ryżowej oraz naturalnemu, bezglutenowemu zakwasowi ryżowemu, który dodatkowo wspomaga prawidłową pracę jelit.
Masa netto 165 g
Mąka bezglutenowa z sorgo 55 %, mąka z komosy ryżowej (quinoa) 14 %, mąka gryczana, cukier trzcinowy, zakwas ryżowy w proszku (mąka ryżowa, kultury bakterii mlekowych), drożdże suszone, błonnik Psyllium (Babka jajowata), błonnik ziemniaczany 2 %, sól morska jodowana, białko grochu 0,7 %.
Produkt może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna | 1498 kJ / 355 kcal |
tłuszcz | 3,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
węglowodany | 64 g |
w tym cukry | 7,0 g |
błonnik | 10 g |
białko | 12 g |
sól | 1,8 g |
magnez | 102,55 mg (27 %)* |
* DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Przygotuj:
- 3 łyżki oleju
- 160 ml wody o temperaturze pokojowej (ok. 27 °C)
- Do miski wsyp mieszankę, dolej olej i wodę. Wymieszaj składniki drewniana łyżka lub robotem, aż do uzyskania jednolitej masy (lekko klejącej się do rak).
- Miskę z ciastem przykryj ściereczka i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 45 minut.
- Nagrzej piekarnik do 250 °C
- Papier do pieczenia skrop lekko oliwa. Uformuj z ciasta pożądany kształt o wysokości ok. 5 mm. Jeśli ciasto będzie się kleiło, nasmaruj dłonie lub wałek oliwa. Placek razem z papierem przełóż na blachę. Posmaruj sosem pomidorowym, posyp serem i dodaj ulubione składniki.
- Piecz przez ok. 7 minut i 30 sekund, na najniższej półce piekarnika.
|
|
|
|
|