• Tykwa gotowana 100g-Kanpyo Ajitsuke

Brak towaru
6.75
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu od 1 do 5 dni
Cena przesyłki 18
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 18
Kurier DPD 20
Poczta Polska 20
Kurier InPost 20
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon

Kanpyo to suszone włókno tykwy stosowane w kuchni japońskiej.

Jest to roślina jednoroczna z rodziny dyniowatych, która została ugotowana z przyprawami.
W składzie znajduje się sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz karmel. Dlatego też kanpyo ma rewelacyjnie słodki smak, który kontrastuje z pozostałymi składnikami sushi.

Produkt może nam również posłużyć do przewiązywania roladek i paczuszek tofu.

Cienkie paski rozłożone finezyjnie na talerzu mogą być bardzo oryginalną dekoracją, zakąską lub dodatkiem do polskiego obiadu ;)

Najczęściej tykwę wykorzystuje się w sushi jako składnik do zwijanych Hosomaków
lub Futomakow.

Fantastycznie przełamuje smak ryby, awokado lub wasabi.

Polecamy stosować razem, lub naprzemiennie z rzodkwią japońską.


Skład: kanpyo (tykwa), woda, syrop słodowy z jęczmienia, cukier, sos sojowy (soja, pszenica, woda, sól), mirin (słodkie wino ryżowe), barwnik (karmel), sól,
wzmacniacz smaku (glutaminian sodu).

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
RABATY dla stałych klientów

Zarejestruj się , rób zakupy i otrzymaj rabat

Darmowa dostawa

Do 20 kg.przy zakupach powyżej 300 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem

Darmowa dostawa

Do 20 kg.przy zakupach powyżej 300 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem