
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Tykwa gotowana 100g-Kanpyo Ajitsuke


Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | 6933960500089 |
EAN | 6933960500089 |
Zostaw telefon |
Kanpyo to suszone włókno tykwy stosowane w kuchni japońskiej.
Jest to roślina jednoroczna z rodziny dyniowatych, która została ugotowana z przyprawami.
W składzie znajduje się sos sojowy, słodkie wino ryżowe oraz karmel. Dlatego też kanpyo ma rewelacyjnie słodki smak, który kontrastuje z pozostałymi składnikami sushi.
Produkt może nam również posłużyć do przewiązywania roladek i paczuszek tofu.
Cienkie paski rozłożone finezyjnie na talerzu mogą być bardzo oryginalną dekoracją, zakąską lub dodatkiem do polskiego obiadu ;)
Najczęściej tykwę wykorzystuje się w sushi jako składnik do zwijanych Hosomaków
lub Futomakow.
Fantastycznie przełamuje smak ryby, awokado lub wasabi.
Polecamy stosować razem, lub naprzemiennie z rzodkwią japońską.
Skład: kanpyo (tykwa), woda, syrop słodowy z jęczmienia, cukier, sos sojowy (soja, pszenica, woda, sól), mirin (słodkie wino ryżowe), barwnik (karmel), sól,
wzmacniacz smaku (glutaminian sodu).
|
|
|
|
|