• Verger z burakiem 120 g.-YUMMITY

Symbol: 8493126041
8.68
szt. Do przechowalni
Ilość w opakowaniu 8 szt.
Wysyłka w ciągu od 1 do 5 dni
Cena przesyłki 18
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 18
Kurier DPD 20
Poczta Polska 20
Kurier InPost 20
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ

Zostaw telefon

Bezglutenowy verger z burakiem 120 g.

  • Bezglutenowe
  • Odpowiednie dla wegan/ w 100% roślinne
  • Źródło błonnika, magnezu i białka
  • Czysta etykieta
  • Bez soi

Verger z burakiem, to smaczna, sycąca i w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego mięsnego burgera, którą możesz przygotować w niespełna 20 minut. Polecamy jako dodatek do bułki albo do sałatki, pieczony lub smażony na niewielkiej ilości oleju.

Verger został skomponowany na bazie wysoce wartościowych, bezglutenowych składników takich jak płatki quinoa, płatki owsiane, mąka z ciecierzycy i białej gryki. Smak buraka dopełnia dodatek cebuli, pieprzu i tymianku. Verger to także doskonałe źródło białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, a także magnezu, który zapewnia mięśniom prawidłowe funkcjonowanie oraz zmniejsza uczucie zmęczenia. Wysoka zawartość błonnika wpływa pozytywnie na pracę jelit oraz sprawia, że vergery są bardzo sycące.

Masa netto: 120 g

 

Składniki:

Mąka gryczana biała, burak suszony kawałki 14 %, płatki z komosy ryżowej (quinoa) 14 %, płatki OWSIANE bezglutenowe błyskawiczne, mąka z ciecierzycy 9,5 %, cebula suszona płatki 7,9 %, pestki słonecznika 4,9 %, błonnik

Psyllium (Babka jajowata) 3,9 %, sól morska jodowana, len mielony odtłuszczony, pieprz czarny mielony, suszone liście tymianku.

Wartości odżywcze :

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna 1487 kJ / 353 kcal tłuszcz 6,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g węglowodany 55 g w tym cukry 8,8 g błonnik 11 g białko 13 g sól 3,0 g magnez 78,7 mg (21 %)*

*DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Sposób przygotowania :

  1. Do miski wsyp mieszankę, dolej 260 ml gorącej wody, wymieszaj składniki drewniana łyżka, aż do uzyskania jednolitej masy.
  2. Miskę z mieszanka przykryj ściereczka i odstaw w ciepłe miejsce na około 15 minut.
  3. Uformuj 4 krążki.
  4. Smaż na rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej ze stron do momentu lekkiego zarumienienia.

Przepisy

Wrapy
20 min, 4 porcje

Przygotuj
- 1 opakowanie Verger burak
- 4 wrapy
- 1/2 czerwonej cebulki pokrojonej w piórka
- 1/2 papryki pokrojonej w paseczki
- 2 ogórki konserwowe pokrojone w plastry
- 4 liście sałaty lodowej pokrojonej w paseczki
- 4 łyżki wegańskiego majonezu
- 4 łyżeczki konfitury z żurawiny
- Olej do smażenia

Przygotowanie
1. Vergery przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Usmażone vergery pokrój na 6 trójkątów.
2. Wrapy posmaruj majonezem i konfiturą, a następnie wyłóż warzywa i kawałki vergerów. Zawiń tak jak Ci najwygodniej.
3. Gotowego wrapa możesz dodatkowo podpiec na rozgrzanej patelni, po około 30 sekund z każdej strony.
Tip: Do wrapów możesz użyć swoich ulubionych warzyw.

Sałatka z pieczonymi warzywami
40 min, 4 porcje

Przygotuj
- 1 opakowanie Verger burak
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
- Dowolne warzywa oczyszczone i pokrojone w kostkę, np. marchew, seler, kalafior, pietruszka, ziemniak
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Ulubione przyprawy (np. słodka papryka, rozmaryn, oregano)
- Świeże zioła do posypania

Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzej do 200°C.
2. Vergery przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
3. Warzywa wyłóż na blaszkę do pieczenia, polej je oliwą, posyp solą i przyprawami.
4. Vergery pokrój na ćwiartki, a następnie wymieszaj z upieczonymi warzywami.
5. Sałatkę podawaj posypaną świeżymi ziołami i polaną odrobiną oliwy.

Marka YUMMITY
Nazwa handlowa Verger
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
RABATY dla stałych klientów

Zarejestruj się , rób zakupy i otrzymaj rabat

Darmowa dostawa

Do 20 kg.przy zakupach powyżej 300 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem

Darmowa dostawa

Do 20 kg.przy zakupach powyżej 300 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem