
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Verger z burakiem 120 g.-YUMMITY




Ilość w opakowaniu | 8 szt. |
Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902898823684 |
Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ
Zostaw telefon |
Bezglutenowy verger z burakiem 120 g.
- Bezglutenowe
- Odpowiednie dla wegan/ w 100% roślinne
- Źródło błonnika, magnezu i białka
- Czysta etykieta
- Bez soi
Verger z burakiem, to smaczna, sycąca i w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego mięsnego burgera, którą możesz przygotować w niespełna 20 minut. Polecamy jako dodatek do bułki albo do sałatki, pieczony lub smażony na niewielkiej ilości oleju.
Verger został skomponowany na bazie wysoce wartościowych, bezglutenowych składników takich jak płatki quinoa, płatki owsiane, mąka z ciecierzycy i białej gryki. Smak buraka dopełnia dodatek cebuli, pieprzu i tymianku. Verger to także doskonałe źródło białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, a także magnezu, który zapewnia mięśniom prawidłowe funkcjonowanie oraz zmniejsza uczucie zmęczenia. Wysoka zawartość błonnika wpływa pozytywnie na pracę jelit oraz sprawia, że vergery są bardzo sycące.
Masa netto: 120 g
Składniki:
Mąka gryczana biała, burak suszony kawałki 14 %, płatki z komosy ryżowej (quinoa) 14 %, płatki OWSIANE bezglutenowe błyskawiczne, mąka z ciecierzycy 9,5 %, cebula suszona płatki 7,9 %, pestki słonecznika 4,9 %, błonnik
Psyllium (Babka jajowata) 3,9 %, sól morska jodowana, len mielony odtłuszczony, pieprz czarny mielony, suszone liście tymianku.
Wartości odżywcze :
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 1487 kJ / 353 kcal tłuszcz 6,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g węglowodany 55 g w tym cukry 8,8 g błonnik 11 g białko 13 g sól 3,0 g magnez 78,7 mg (21 %)*
*DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Sposób przygotowania :
- Do miski wsyp mieszankę, dolej 260 ml gorącej wody, wymieszaj składniki drewniana łyżka, aż do uzyskania jednolitej masy.
- Miskę z mieszanka przykryj ściereczka i odstaw w ciepłe miejsce na około 15 minut.
- Uformuj 4 krążki.
- Smaż na rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej ze stron do momentu lekkiego zarumienienia.
Przepisy
Wrapy
20 min, 4 porcje
Przygotuj
- 1 opakowanie Verger burak
- 4 wrapy
- 1/2 czerwonej cebulki pokrojonej w piórka
- 1/2 papryki pokrojonej w paseczki
- 2 ogórki konserwowe pokrojone w plastry
- 4 liście sałaty lodowej pokrojonej w paseczki
- 4 łyżki wegańskiego majonezu
- 4 łyżeczki konfitury z żurawiny
- Olej do smażenia
Przygotowanie
1. Vergery przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Usmażone vergery pokrój na 6 trójkątów.
2. Wrapy posmaruj majonezem i konfiturą, a następnie wyłóż warzywa i kawałki vergerów. Zawiń tak jak Ci najwygodniej.
3. Gotowego wrapa możesz dodatkowo podpiec na rozgrzanej patelni, po około 30 sekund z każdej strony.
Tip: Do wrapów możesz użyć swoich ulubionych warzyw.
Sałatka z pieczonymi warzywami
40 min, 4 porcje
Przygotuj
- 1 opakowanie Verger burak
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
- Dowolne warzywa oczyszczone i pokrojone w kostkę, np. marchew, seler, kalafior, pietruszka, ziemniak
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Ulubione przyprawy (np. słodka papryka, rozmaryn, oregano)
- Świeże zioła do posypania
Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzej do 200°C.
2. Vergery przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
3. Warzywa wyłóż na blaszkę do pieczenia, polej je oliwą, posyp solą i przyprawami.
4. Vergery pokrój na ćwiartki, a następnie wymieszaj z upieczonymi warzywami.
5. Sałatkę podawaj posypaną świeżymi ziołami i polaną odrobiną oliwy.
Marka | YUMMITY |
Nazwa handlowa | Verger |
|
|
|
|
|