
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Verger z marchewką 120 g.-YUMMITY




Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902898823707 |
Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ
Zostaw telefon |
Bezglutenowy verger z marchewką 120 g
- Bezglutenowe
- Odpowiednie dla wegan/ w 100% roślinne
- Źródło błonnika, magnezu i białka
- Czysta etykieta
- Bez soi
Verger z marchewką, to smaczna, sycąca i w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego mięsnego burgera, którą możesz przygotować w niespełna 20 minut. Polecamy jako dodatek do bułki albo do sałatki, pieczony lub smażony na niewielkiej ilości oleju.
Verger został skomponowany na bazie wysoce wartościowych, bezglutenowych składników takich jak płatki quinoa, płatki owsiane, mąka z ciecierzycy i białej gryki. Smak marchewki dopełnia między innymi dodatek aromatycznych przypraw takich jak curry i imbir. Verger stanowi doskonałe źródło białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, a także magnezu, który zapewnia mięśniom prawidłowe funkcjonowanie oraz zmniejsza uczucie zmęczenia. Wysoka zawartość błonnika wpływa pozytywnie na pracę jelit oraz sprawia, że vergery są bardzo sycące.
Masa netto: 120 g
Składniki:
Mąka gryczana biała, płatki z komosy ryżowej (quinoa) 13 %, płatki OWSIANE
bezglutenowe błyskawiczne, marchew suszona kawałki 9,9 %, cebula suszona płatki 9,9 %, mąka z ciecierzycy 5,9 %, pietruszka suszona korzeń kawałki 3,9 %, błonnik Psyllium (Babka jajowata) 3,5 %, sól morska jodowana, len mielony odtłuszczony, marchew mielona 1,9 %, mieszanka przypraw curry, pomidory mielone, imbir mielony, przyprawy.
Wartości odżywcze :
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 1331 kJ / 316 kcal tłuszcz 3,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g węglowodany 52 g w tym cukry 7,5 g błonnik 13 g białko 12 g sól 2,8 g magnez 54,9 mg (15 %)*
*DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Sposób przygotowania :
- drewniana łyżka, aż do uzyskania jednolitej masy.
- Miskę z mieszanka przykryj ściereczka i odstaw w ciepłe miejsce na około 15 minut.
- Uformuj 4 krążki.
- Smaż na rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej ze stron do momentu lekkiego zarumienienia.
Przepisy
Spaghetti
30 min.
2 porcje
Przygotuj
- 1 opakowanie Verger marchew
- 2 cebule pokrojone w kostkę
- 3 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 2 szklanki passaty pomidorowej
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 3 łyżki oleju
- Suszona bazylia do smaku
- Wegański zamiennik parmezanu (opcja)
- Cukier kokosowy (opcja)
Przygotowanie
1. Vergery przygotuj według instrukcji na opakowaniu, nie formując krążków.
2. Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż na nim cebulę i czosnek. Dodaj masę na vergery i rozdrobnij ją drewnianą szpatułką. Dopraw sosem sojowym i suszoną bazylią.
3. Smaż przez około 5 minut, często mieszając. Dodaj passatę pomidorową i podduś całość przez kolejne 5 minut.
4. Jeśli sos będzie zbyt kwaśny, dodaj odrobinę cukru kokosowego.
5. Podawaj z pełnoziarnistym makaronem ugotowanym al-dente, świeżą bazylią i tartym wegańskim zamiennikiem parmezanu.
Wegańskie nuggetsy
20 min.
2-4 porcje
Przygotuj
- 1 opakowanie Verger Marchew
- Ulubiony sos do podania
- Olej roślinny do smażenia
- 4 łyżki mąki z cieciorki (opcjonalnie)
Przygotowanie
1. Vergery przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Z powstałej masy uformuj 8 nuggetsów i usmaż na patelni na odrobinie oleju, po 3 minuty z każdej strony.
2. Gotowe nuggetsy podawaj z dipem czosnkowym lub pomidorową salsą
Tip: Nuggetsy możesz obtoczyć w panierce (np. z mąki z cieciorki) i smażyć lub piec w piekarniku nastawionym na 180°C, przez około 20 minut.
Marka | YUMMITY |
Nazwa handlowa | Verger |
|
|
|
|
|