
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Verger ze szpinakiem 120 g.-YUMMITY




Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | od 1 do 5 dni |
Cena przesyłki | 18 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902898823691 |
Zostaw telefon |
Bezglutenowy verger ze szpinakiem 120g
- Bezglutenowe
- Odpowiednie dla wegan/ w 100% roślinne
- Źródło błonnika, magnezu i białka
- Czysta etykieta
- Bez soi
Verger ze szpinakiem, to smaczna, sycąca i w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego mięsnego burgera, którą możesz przygotować w niespełna 20 minut. Polecamy jako dodatek do bułki albo do sałatki, pieczony lub smażony na niewielkiej ilości oleju.
Verger został skomponowany na bazie wysoce wartościowych, bezglutenowych składników takich jak płatki quinoa, płatki owsiane, mąka z ciecierzycy i białej gryki. Smak szpinaku delikatnie podkreśla dodatek czosnku, cebuli oraz naturalnych przypraw. Verger to także doskonałe źródło białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, a także magnezu, który zapewnia mięśniom prawidłowe funkcjonowanie oraz zmniejsza uczucie zmęczenia. Wysoka zawartość błonnika wpływa pozytywnie na pracę jelit oraz sprawia, że vergery są bardzo sycące.
Masa netto: 120 g
Składniki:
Mąka gryczana biała, płatki z komosy ryżowej (quinoa) 14 %, płatki OWSIANE bezglutenowe błyskawiczne, mąka z ciecierzycy 8 %, por suszony 6,8 %, szpinak suszony 6,5 %, czosnek mielony, cebula suszona płatki, błonnik Psyllium (Babka jajowata) 4 %, sól morska jodowana, len mielony odtłuszczony, pieprz czarny mielony, gałka muszkatołowa mielona.
Wartości odżywcze :
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 1444 kJ / 343 kcal tłuszcz 5,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g węglowodany 53 g w tym cukry 1,7 g błonnik 11 g białko 15 g sól 3,0 g magnez 61,6 mg ( 16 %)*
*DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Sposób przygotowania:
- drewniana łyżka, aż do uzyskania jednolitej masy.
- Miskę z mieszanka przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 15 minut.
- Uformuj 4 krążki.
- Smaż na rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej ze stron do momentu lekkiego zarumienienia.
Przepisy
Wegański pasztet
40 min.
Przygotuj
- 1 opakowanie Verger szpinak
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 10 zielonych oliwek pokrojonych w plasterki
- 2 garści dowolnych, pokruszonych orzechów lub pestek słonecznika
- 3 łyżki oleju
- Forma do pieczenia: 15x7x5 cm lub tzw. keksówka
Przygotowanie
1. Mieszankę przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę i czosnek. Do masy dodaj cebulę, czosnek, orzechy/pestki oraz oliwki. Wszystko wymieszaj.
3. Przełóż do nasmarowanej tłuszczem małej keksówki. Piecz ok. 30 min. w 180°C. Krój po ostudzeniu.
Wegańskie klopsiki z sosem szpinakowym
20 min.
2-4 porcje
Przygotuj
- 1 opakowanie Verger Szpinak
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- 200 g świeżego-szpinaku
- 200 ml wegańskiego zamiennika śmietanki
- 3 łyżki oleju
- Sól, pieprz i gałka muszkatołowa
Przygotowanie
1. Mieszankę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Z masy uformuj małe kulki.
2. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj szpinak, wegański zamiennik śmietanki i 100 ml wody. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Duś ok. 3 minuty.
3. Dodaj kulki i duś kolejne 5 minut starając się je delikatnie obracać co jakiś czas.
4. Podawaj z pełnoziarnistym makaronem, świeżymi ziołami i pestkami dyni.
Marka | YUMMITY |
Nazwa handlowa | Verger |
|
|
|
|
|