• Verger ze szpinakiem 120 g.-YUMMITY

Symbol: 8493151646
7.67
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu od 1 do 5 dni
Cena przesyłki 18
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 18
Kurier DPD 20
Poczta Polska 20
Kurier InPost 20
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg

Jeżeli chcesz większą ilość - ZADZWOŃ

Zostaw telefon

Bezglutenowy verger ze szpinakiem 120g

  • Bezglutenowe
  • Odpowiednie dla wegan/ w 100% roślinne
  • Źródło błonnika, magnezu i białka
  • Czysta etykieta
  • Bez soi

Verger ze szpinakiem, to smaczna, sycąca i w 100% roślinna alternatywa dla klasycznego mięsnego burgera, którą możesz przygotować w niespełna 20 minut. Polecamy jako dodatek do bułki albo do sałatki, pieczony lub smażony na niewielkiej ilości oleju.

Verger został skomponowany na bazie wysoce wartościowych, bezglutenowych składników takich jak płatki quinoa, płatki owsiane, mąka z ciecierzycy i białej gryki. Smak szpinaku delikatnie podkreśla dodatek czosnku, cebuli oraz naturalnych przypraw. Verger to także doskonałe źródło białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, a także magnezu, który zapewnia mięśniom prawidłowe funkcjonowanie oraz zmniejsza uczucie zmęczenia. Wysoka zawartość błonnika wpływa pozytywnie na pracę jelit oraz sprawia, że vergery są bardzo sycące.

Masa netto: 120 g

 

Składniki:

Mąka gryczana biała, płatki z komosy ryżowej (quinoa) 14 %, płatki OWSIANE bezglutenowe błyskawiczne, mąka z ciecierzycy 8 %, por suszony 6,8 %, szpinak suszony 6,5 %, czosnek mielony, cebula suszona płatki, błonnik Psyllium (Babka jajowata) 4 %, sól morska jodowana, len mielony odtłuszczony, pieprz czarny mielony, gałka muszkatołowa mielona.

Wartości odżywcze :

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna 1444 kJ / 343 kcal tłuszcz 5,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g węglowodany 53 g w tym cukry 1,7 g błonnik 11 g białko 15 g sól 3,0 g magnez 61,6 mg ( 16 %)*

*DRWS- Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Sposób przygotowania:

 

  1. drewniana łyżka, aż do uzyskania jednolitej masy.
  2. Miskę z mieszanka przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 15 minut.
  3. Uformuj 4 krążki.
  4. Smaż na rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej ze stron do momentu lekkiego zarumienienia.

Przepisy

Wegański pasztet
40 min.

Przygotuj
- 1 opakowanie Verger szpinak
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 10 zielonych oliwek pokrojonych w plasterki
- 2 garści dowolnych, pokruszonych orzechów lub pestek słonecznika
- 3 łyżki oleju
- Forma do pieczenia: 15x7x5 cm lub tzw. keksówka

Przygotowanie
1. Mieszankę przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę i czosnek. Do masy dodaj cebulę, czosnek, orzechy/pestki oraz oliwki. Wszystko wymieszaj.
3. Przełóż do nasmarowanej tłuszczem małej keksówki. Piecz ok. 30 min. w 180°C. Krój po ostudzeniu.

Wegańskie klopsiki z sosem szpinakowym
20 min.
2-4 porcje

Przygotuj
- 1 opakowanie Verger Szpinak
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- 200 g świeżego-szpinaku
- 200 ml wegańskiego zamiennika śmietanki
- 3 łyżki oleju
- Sól, pieprz i gałka muszkatołowa

Przygotowanie
1. Mieszankę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Z masy uformuj małe kulki.
2. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj szpinak, wegański zamiennik śmietanki i 100 ml wody. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Duś ok. 3 minuty.
3. Dodaj kulki i duś kolejne 5 minut starając się je delikatnie obracać co jakiś czas.
4. Podawaj z pełnoziarnistym makaronem, świeżymi ziołami i pestkami dyni.

Marka YUMMITY
Nazwa handlowa Verger
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
RABATY dla stałych klientów

Zarejestruj się , rób zakupy i otrzymaj rabat

Darmowa dostawa

Do 20 kg.przy zakupach powyżej 300 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem

Darmowa dostawa

Do 20 kg.przy zakupach powyżej 300 zł

Różne formy płatności

Za zakupy zapłacisz kartą,przelewem,Blikiem