QF Sól Kala Namak 50g
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
QF Sól Kala Namak 50g
Sól himalajska Kala Namak QF
Sól himalajska Kala Namak dzięki specjalnemu procesowi wypalania w piecu uzyskuje charakterystyczny siarkowy zapach i szary kolor.
Zastosowanie:
Poza klasycznym zastosowaniem w daniach indyjskich sprawdza sie idealnie w kuchni wegańskiej nadając potrawom zapachu i smaku jaj.
Soli Kala Nanak można użyć np. do przygotowania wegańskiej "jajecznicy" z tofu lub wegańskiego majonezu.
Składniki
sól himalajska czarna Kala Namak, substancja wzbogacająca: jodan potasu. 100 g soli zawiera 3,9 +/- 1,3 mg jodanu potasu.
Wartości odżywcze
w 100 g / ml produktu
Wartość energetyczna
0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz 0.00 g
KTN 0.00 g
Węglowodany 0.00 g w tym Cukry 0.00 g
Białko 0.00 g
Błonnik 0.00 g
Sól 98.80 g
Witaminy i składniki mineralne
Jod 2300 ?g ( 1533 % *)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.