Produkt dnia
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Multi Mix niskobiałkowy PKU 1 kg.-Bezgluten

bez-multi-mix-pku-1000g.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: dostępny
Cena: 12,09 zł 12.09
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 11,19 zł
bez 8% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Odrobina słodkości w diecie niskobiałkowej też jest potrzebna. W tym wypadku sprawdzi się mieszanka do samodzielnego wykonania niskobiałkowych muffinek, która dodatkowo nie zawiera mleka, soi oraz czekolady. To świetny sposób na spadek poziomu cukru. Natomiast na dłuższą chwilę przyjemności polecamy niskobiałkowe ciasto o smaku cytrynowym. Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu w tej dziedzinie i odpowiedniemu zastosowaniu koncentratów PKU wszystko staje się możliwe.

Wszelkie mieszanki niskobiałkowe z naszej oferty zawierają mniej niż 0,5 g białka na 100 g produktu. Dzięki temu bez problemu można przyrządzić tradycyjne polskie pierogi, naleśniki, czy kluski. Chlebowe mieszanki niskobiałkowe dobrze sprawdzą się w przygotowaniu pieczywa, bułek oraz ciasteczek. Wychodzimy naprzeciw tym, którzy zmagają się z fenyloketonurią, by mogli czerpać przyjemność z domowych potraw mącznych, dbając jednocześnie o zdrowie.

Skład:
skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, z tapioki), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1458 kJ/ 343 kcal
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
tłuszcz: 0,2 g
węglowodany: 85 g
białko: <0,3 g
fenyloalanina  9 mg
 
Waga : - 1kg
 
 
PRZEPISY:
 
NALEŚNIKI Z ZAMIENIKIEM JAJ
Składniki:
120 g mieszanki, 10 g zamiennika jaja PKU BEZGLUTEN + 40 ml wody, 2 łyżki cukru, 250 ml napoju mlecznego niskobiałkowego PKU lub napoju roślinnego lub wody, 2 łyżki oleju + ½ łyżki do smażenia,
Wykonanie:
Zamiennik jajka ubić z wodą za pomocą miksera. Wszystkie składniki, wraz z przygotowanym zamiennikiem, wymieszać mikserem do uzyskania gładkiej masy. Na rozgrzaną patelkę z olejem wlać równą, cienką warstwę ciasta i smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor.                                                                           
PIEROGI Z ZAMIENNIKIEM JAJ 
Składniki:
250 g mieszanki, 30 g zamiennika jaja PKU BEZGLUTEN + 120 ml wody, 1 łyżka oleju, ok. 60 ml bardzo ciepłej wody, sól.                                                       
Wykonanie:
Zamiennik jajka ubić z wodą za pomocą miksera. Mieszankę, przygotowany zamiennik jaja i olej ugnieść na ciasto stopniowo dodając ciepłej, ale nie wrzącej wody do uzyskania elastycznego ciasta. Gotowe ciasto rozwałkowywać porcjami (pozostałe ciasto dokładnie przykryć ściereczką) na około 2-3 mm. Wyciąć kółka, nałożyć ulubiony farsz i dobrze skleić brzegi nadając pierogom pożądany kształt. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie ok. 10 minut. 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl