Sól himalajska Kala Namak 200g QF
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Sól himalajska Kala Namak 200g QF
Sól himalajska Kala Namak 200g
Sól himalajska Kala Namak dzięki specjalnemu procesowi wypalania w piecu uzyskuje charakterystyczny siarkowy zapach i szary kolor.
Poza klasycznym zastosowaniem w daniach indyjskich sprawdza sie idealnie w kuchni wegańskiej nadając potrawom zapachu i smaku jaj.
Soli Kala Nanak można użyć np. do przygotowania wegańskiej "jajecznicy" z tofu lub wegańskiego majonezu.
Składniki
sól himalajska czarna Kala Namak, substancja wzbogacająca: jodan potasu. 100 g soli zawiera 3,9 +/- 1,3 mg jodanu potasu.
Wartości odżywcze
w 100 g / ml produktu
Tłuszcz
0 g
KTN
0 g
Węglowodany
0 g
w tym Cukry
0 g
Białko
0 g
Błonnik
0 g
Sól
98,8 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
Witaminy i składniki mineralne
Jod 2300 ?g ( 1533 % *)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.